Apie ekologišką ir sveikatai palankią mitybą mokyklose
2018 m. rugsėjo 27 dieną vyko mokymai Pasvalio Lėvens pagrindinėje mokykloje 2-4 klasių mokiniams ir Biržų Kaštonų pagrindinėje mokykloje 5-8 klasių mokiniams. Paskaitų metu mokiniai sužinojo apie ekologiškus maisto produktus, išmoko atpažinti juos bei aptarti paskaitos metu pagrindiniai sveikos mitybos principai.
Kas yra įgimtas vaikų saikingumo jausmas, reguliarus valgymas. Patys mokėsi ir rinkosi iš daugybės maisto produktų atrinkti ekologiškus ir sveikatai palankius produktus. Sužinojo ką valgyti, kaip ir kiek valgyti, ką gaminti, kad būtų sveiki ir jaustųsi gerai. Kodėl vanduo vaikui reikalingas ir kiek jis turi išgerti. Taip pat supažino mokiniai kaip grūdai ir kiti produktai atkeliauja ant vaikų stalo. Kuo skiriasi ekologiški produktai ir kaip juos išsirinkti. Palankūs gamtai – palankūs ir žmogui.
Įdomiausia vaikams buvo kiek cukraus yra nesveikatos šaltiniuose (saldintuose gėrimuose, guminukuose, ledinukuose).
Vaikai sužinojo, kad labai svarbu valgyti prie stalo, gerai sukramtyti ir pajausti skonį, kvapą, konsistenciją, pamatyti spalvas ir struktūrą.
Tikimės, kad po šių mokymų pasikeitė vaikų požiūris į maistą ir formuojasi teisinga valgymo kultūra ir teigiamas žinių perdavimas šeimai.
Mokymus vedė VšĮ “Sveikatai palankus”.